Lääkejäte

On tärkeää, että vanhentuneet tai käyttämättä jääneet lääkkeet toimitetaan apteekkiin tai vaarallisten jätteiden keräykseen. Lääkkeitä ei saa laittaa tavalliseen roskikseen tai viemäriin.

  • Poista lääkkeistä turhat henkilötiedot ja pahvipakkaukset. Pakkaa lääkejätteet läpinäkyvään muovipussiin.
  • Nestemäiset lääkkeet, salvat, voiteet ja suihkepullot palautetaan alkuperäisissä pakkauksissa.
  • Tabletit tyhjennetään purkeista muovipussiin. Tabletteja ei tarvitse irrottaa läpipainopakkauksista.
  • Injektioneulat yms. tulee pakata kotona tiiviiseen ja kovaan rasiaan, esim. kannelliseen muovipurkkiin. Palauta apteekkiin.
  • Insuliinikynän neulat voi laittaa muovipurkkiin pakattuna tavalliseen roskikseen. Jos nestesäiliöön on jäänyt insuliinia, palauta säiliö apteekkiin.
  • Jodipitoiset lääkkeet ja solusalpaajat (sytostaatit) palautetaan omissa pakkauksissaan, sillä nämä vaativat vaarallisten jätteiden laitoksella erillisen jatkokäsittelyn.
  • Elohopeakuumemittarit tulee pakata huolellisesti niin, että ne eivät pääse rikkoutumaan.
  • Vitamiinit ja tyhjät lääkepakkaukset eivät ole vaarallista jätettä eikä niitä tarvitse palauttaa apteekkiin. Laita ne tavalliseen roskikseen.

Kotitalouksien lääkejätteet otetaan vastaan maksutta.

Apteekit eivät ota vastaan muita vaarallisia jätteitä, kuten kemikaaleja. Palauta ne vaarallisten jätteiden keräykseen.

Linkistä lääkejätteen lajitteluohje

Annosjakelu

Apteekistamme myös annosjakelupalvelut yksityishenkilöille ja hoitoyksiköille. Kysy lisää!


Apteekkikosmetiikka

ACO  

Ruotsalainen ihonhoitosarja ACO sisältää monipuolisen valikoiman tuotteita kauneudenhoitoon, iho-ongelmiin sekä henkilökohtaiseen hygieniaan. ACO:n valikoima sisältää sekä lääkevalmisteita että ihonhoitotuotteita. Omat erityistuotteet löytyvät esimerkiksi aknen, kasvojen ja vartalon hoitoon. Lisäksi ACO:lla on omat tuotteet intiimihygieniaan ja puhtauteen sekä oma ACO Baby -sarja lasten ihonhoitoon.

Tuotesarjan omille sivuille »

La Roche-Posay

Herkän ihon asiantuntija – yli 25 000 ihotautilääkärin suosittelema. La Roche-Posay -tuotteiden tärkein periaate on minimalistisuus: aktiiviaineosat rajoitetaan mahdollisimman yksinkertaisiin, mutta tehokkaisiin yhdistelmiin. Tuotteiden koostumuksista karsitaan pois kaikki ylimääräinen, joka voisi häiritä herkän ihon tasapainoa.

Tuotesarjan omille sivuille »